China Light Utrecht

Botanische Tuinen

t/m
Koop E-tickets

CHINA LIGHT UTRECHT VAN 21 NOVEMBER 2014 T/M 4 JANUARI 2015

Twee jaar na het succes in Rotterdam strijkt het China Light festival opnieuw neer in Nederland. Dit keer is het de beurt aan de Botanische Tuinen op de Uithof waar van 21 november 2014 t/m 4 januari 2015 tientallen lichtsculpturen te bewonderen zijn. Bijpassende Aziatische hapjes en drankjes en optredens maken een bezoek compleet. 

Blijf op de hoogte van China Light Utrecht via Facebook!

Chinese Lichtfestivals

China kent een eeuwenlange traditie van lichtfestivals. Al honderden jaren worden op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen. Een andere sage vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken. Toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust.

Voorbereidingen zijn in volle gang

De kunstenaars en bouwers zijn al druk met het ontwerpen en bouwen van de kunstwerken voor China Light Utrecht. In China worden de eerste containers al gevuld met kleurrijke sprookjes-figuren, bloemen, dieren en andere sculpturen. 

Ervaar de magische cultuur van China

Voorproefje van China Light Utrecht

De trailer hieronder geeft je alvast een voorproefje van wat je straks kan verwachten in de Botanische Tuinen bij China Light Utrecht.