China Light Utrecht

Botanische Tuinen

t/m
Koop E-tickets

CHINA LIGHT UTRECHT VAN 21 NOVEMBER 2014 T/M 4 JANUARI 2015

Twee jaar na het succes in Rotterdam strijkt het China Light festival opnieuw neer in Nederland. Dit keer is het de beurt aan de Botanische Tuinen op de Uithof waar van 21 november 2014 t/m 4 januari 2015 tientallen lichtsculpturen te bewonderen zijn. Bijpassende Aziatische hapjes en drankjes en optredens maken een bezoek compleet.

Een bezoek aan China Light Utrecht duurt ongeveer 1,5 uur. 

Blijf op de hoogte van China Light Utrecht via Facebook!

Chinese Lichtfestivals

China kent een eeuwenlange traditie van lichtfestivals. Al honderden jaren worden op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen. Een andere sage vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken. Toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust.

China Light Utrecht geopend!

China Light Utrecht werd 21 november door Burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, een vertegenwoordiging van de Chinese Ambassade, Qingchao Fang en voorzitter van College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, Marjan van Oudeman, feestelijk geopend. Met het overhalen van een enorme hendel gaven zij het startsein aan dit Aziatische sprookje. We zijn tot 4 januari 2015 open voor publiek. Wees welkom! 

Voorproefje van China Light Utrecht

De trailer hieronder geeft je alvast een voorproefje van wat je straks kan verwachten in de Botanische Tuinen bij China Light Utrecht.