China Light Utrecht

Botanische Tuinen

t/m
Koop E-tickets

Over China Light Utrecht

Het evenement

Van 21 november 2014 t/m 4 januari 2015 zal China Light Utrecht te bezichtigen zijn in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park, locatie de Uithof. Tientallen Chinese kunstenaars toveren de Botanische Tuinen om tot een sprookjesachtig paradijs met lichtgevende en bewegende beelden. Maak zo kennis met het magische China. Dé plek om te bezoeken in de donkere wintermaanden.

Een bezoek aan China Light Utrecht duurt ongeveer 1,5 uur. 

Over de herkomst van de lichtfestivals gaan vele verhalen de ronde. Al eeuwenlang worden op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen.

Een andere sage vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken. Toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust. 

Maak nu kennis met een traditie die in China al eeuwenlang wordt gevierd.

Veelgestelde vragen

Kijk hier voor de meeste gestelde vragen over China Light Utrecht. Voor andere vragen kunt u mailen naar info@chinalightutrecht.nl.

Organisatie

China Light Festival B.V. haalt de Chinese traditie van lichtfestivals naar Nederland. Met de nieuwste technologie zorgt China Light Festival B.V. voor een bijzonder festival vol prachtige bewegende en lichtgevende objecten. Bezoekers wanen zich in de magische wereld van China. 

China Light Festival B.V.
Metaalhof 59
3067 GM Rotterdam

Director:
Mr. Zhu

Chinese office: 
Tracy Wang
tracy_wang1221@hotmail.com

Productie - Festipro B.V.

Marketing, communicatie & pers - BRAND communicatie
pers@brandcommunicatie.nl

Vormgeving - Mischa Mannot

Fotografie - Fred Ernst

Website - Vincent Bovelander

Coördinator cultuurproject - Xpress China

Partners

Het China Light Festival is te bezichtigen in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park, locatie de Uithof. Deze unieke locatie, die de laatste jaren steeds meer gebruikt wordt voor (inter)nationale events als bijvoorbeeld festival de Beschaving en Circus Bianco, viert dit jaar zijn 375e jarige bestaan. 

De Botanische Tuinen worden als locatie beschikbaar gesteld door de Universiteit Utrecht, die als partner heeft besloten dit bijzondere evenement te huisvesten. Vanuit het idee dat wetenschap en cultuur elkaar versterken organiseert de Universiteit Utrecht tal van culturele en wetenschappelijke activiteiten voor haar actieve academische gemeenschap. Hiermee is de Universiteit Utrecht één van de vele spelers in de stad Utrecht die de banden met culturele partners aanhaalt in het streven zich te blijven profileren als stad van kennis en cultuur.